Начало Рали Загубих рали Швеция още в квалификацията, заяви Льоб

Загубих рали Швеция още в квалификацията, заяви Льоб

13
0
Себастиен Льоб

Деветкратният световен шампион Себастиен Льоб финишира втори в рали Швеция, след което заяви, че всъщност е загубил състезанието още в квалификацията.

Французинът изостана най-много от Себастиен Ожие (Фолксваген) през първия ден на надпреварата. Опита да атакува в неделя, когато сутринта програмата бе от пет отсечки без прекъсване преди сервиза и финалния пауърстейдж. В началото Льоб започна да наваксва разликата спрямо съименника си, но след това сбърка и се отказа.

Натисках толкова здраво, колкото можех! Стараех се да поддържам напрежението спрямо Себ с това каране, но трябва да отбележа, че той направи перфектно състезание. Накрая ударих снежен банкет и след това определено намалих темпото… – призна Себ. – Мисля, че загубих ралито в четвъртък сутринта, в квалификацията. Бяхме решили да променим настройките, но нещата не се получиха и разликата стана значителна още през първия ден. От там нататък вървяхме със скоростта на Ожие, но вече бе твърде късно. Поздравления за него и отбора му за първата им победа. Бяха абсолютно безгрешни през уикенда.

Поздравления към Фолксваген и Ожие отправи и шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон. Той отбеляза, че техният успех показва колко труден ще е съвсем скоро започналия WRC сезон.

– Нивото на нашето представяне бе съгласно целите, но от тук нататък ще е необходимо да не бъркаме в надпреварите, ако искаме да печелим. Ситроен все още води при конструкторите и сме готови да защитаваме тази позиция – допълни той.

След рали Швеция Льоб спира за два месеца и половина с ралитата. Той ще се върне в световния шампионат за кръга в Аржентина, който ще се проведе в началото на май.