Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдл се извини на пилотите на Макларън

Зайдл се извини на пилотите на Макларън

1968
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис; снимка: Макларън

Пилотите на Макларън Даниел Рикиардо и Ландо Норис финишираха 11-ти и 15-ти в Гран при на Канада. Шефът на отбора Андреас Зайдл коментира след финала в Монреал, че екипът не е заслужавал точки.

„Много разочароващо състезание за нас в Монреал. Целият уикенд бе труден – колата нямаше скорост, имахме проблеми с издръжливостта, накрая се появиха и грижи при двойното спиране в бокса в режим на виртуална кола за сигурност. Трябва да признаем, че съперниците ни свършиха по-добра работа и затова ние не заслужихме точки“, обясни ръководителят на Макларън в F1

„Не дадохме на Ландо и Даниел колите, които заслужават и затова трябва да им се извиня. Трябва да използваме тази възможност, за да си вземем поука и след две седмици да се върнем по-силни на писта за домашната си надпревара на Силвърстоун“, допълни той.

Рикиардо и Норис се съгласиха, че уикендът в Канада не бе сред най-лесните за Макларън.

„Просто нямахме скорост, а трябваше да се справим и с още няколко неща“, отбеляза австралийският пилот на отбора.

Според Норис малшанс бе причината за голяма част от проблемите плюс недостатъчно доброто темпо

„Като цяло бе много трудно да се изпреварва и това се отрази на темпото ни. Според мен скоростта не бе твърде лоша. Не бе достатъчно добра, но не бе и прекалено зле. Просто това, че не бе възможно да се задминава оказа ужасно влияние. Имаме работа за вършене. Аз допуснах грешки, отборът бъркаше. Сега да отстъпим крачка назад, да си поемем въздух и да се справим по-силно в следващия старт“, каза още Норис.