Начало Избрани Зайдл: Ще ни бъде трудно да останем в битката с Алпин до...

Зайдл: Ще ни бъде трудно да останем в битката с Алпин до края на сезона

689
0
Андреас Зайдл
Андреас Зайдл; снимка: Макларън

Шефът на Макларън Андреас Зайдл вярва, че неговият отбор едва ли  ще спечели битката с Алпин. Двата екипа спорят за четвъртото място при конструкторите за тази година.

От началото на сезона Макларън и Алпин водят най-оспорвания двубой в цялата стартова решетка. Борбата между екипите от Уокинг и Енстън се променяше след почти всеки един старт. Макларън успя да заеме четвъртата позиция след четвъртото и петото място на Норис и Рикиардо, както и двойното отпадане на Алонсо и Окон. Французите обаче отвърнаха на удара в Япония и спечелиха по-голям актив  точки oт преките си съперници. Това даде предимство на бившия отбор на Рено в последните 4 старта от сезон 2022 в F1.

Според Зайдл, Макларън трудно ще остане в борбата за най-добър отбор от останалите до края на настоящата кампания.

„Сега за нас е важно наистина да се съсредоточим върху себе си. Искаме сме сигурни, че ще проведем чисти уикенди и извличаме във всяка сесия максимума, с който разполагаме в момента. Само тогава имаме шанс да останем в битката с един много силен френски отбор“, сподели Зайдл.

„Трябва да признаем, че те свършиха чудесна работа досега през сезона. Ще ни бъде трудно да останем в битката с Алпин до края на сезона. Все пак не трябва да забравяме, че точно за това сме тук.“

Макларън е единственият отбор извън челната тройка който спечели подиум този сезон. Това се случи благодарение на Ландо Норис. Британецът финишира трети в Гран при на Емилия Романя в края на април.

Норис неведнъж е казвал, че не знае как Макларън е успял да се задържи в борбата с Алпин толкова дълго време. 23-годишният състезател призна, че тазгодишният автомобил MCL36 е изключително труден за каране.

Макларън пробва да направи крачка напред, след като представи нов пакет с актуализации в Гран при на Сингапур. Междувременно Алпин също дебютира с нов под, който да генерира повече притискаща сила. Така двата екипа продължаваха развитието на своите болиди във финалната фаза на сегашния сезон.

Според Зайдл, Макларън трябва да се опита да се съсредоточи върху собствените си постижения и процеси, вместо да се занимава с Алпин.

„Надеждността ще играе важна роля и в последните състезания. Но все пак мисля, че имаме добър автомобил, добър отбор, както и двама силни пилоти. Ако съберем всички това съм сигурен, че можем да останем в битката до последната обиколка“, добави Андреас Зайдл.

Малко преди състезанието на пистата Сузука Фернандо Алонсо каза, че очаква битката с Макларън да остане много близка до финала на сезона в Абу Даби. Испанецът очаква съотношението на силите да се променя постоянно.

„Ще има уикенди, в които ще успеем да спечелим няколко точки повече от тях, а в други ще спечелим по-малко. Смятам, че състезанието в Сингапур се открояваше, защото там имахме голяма загуба на точки. Вярвам, че ще ни бъде изключително напрегнато до финала на Гран при на Абу Даби“, каза Алонсо.