Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: 5 отбора щяха да се борят в шампионата ако Верстапен...

Зак Браун: 5 отбора щяха да се борят в шампионата ако Верстапен не караше за Ред Бул

3226
0
Макс Верстапен, старт, Гран при на Австрия, Шпилберг, Целтвег, Ред Бул Ринг
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пет отбора щяха да се борят в шампионата на Формула 1, ако Макс Верстапен не караше за Ред Бул, а в кокпитите на RB19 имаше двама Серхио Перес, заяви Зак Браун. Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг обясни в интервю за ESPN, че разликата на пистата идва от комбинацията между нидерландеца и колата му.

„Ред Бул мачка всичко в момента, но всъщност Макс мачка всичко момента. Ако в колите им имаше двама Серхио, при цялото ми уважение, щеше да има битка в този шампионат. С Макс и Ред Бул се случва нещо наистина специално. Ако извадите Макс от уравнението, погледнете всички, които се изредиха на второто място и го сметнете като победа, ще получите едно доста вълнуващо и конкурентно първенство“, каза американският мениджър на Макларън Рейсинг.

„Ние бяхме втори, Астън [Мартин], Ферари, Мерцедес – също. Серхио беше втори. Това са пет отбора, които (без Верстапен на пистата) щяха да са спечелили победа. И мисля, че в момента, когато настигнем Ред Бул, нещата ще стоят по този начин“, продължи Зак Браун

„Не мисля, че интересът ще падне. Състезанията са свръх интересни. А и въпросът не е само в това кой печели, нали? Надпреварата се случва в цялата колона и е невероятна. Виждали сме подобна ситуация и в други спортове. Тайгър Уудс печелеше всичко, а рейтингите бяха най-високите в историята, защото хората се възхищават на спортист, който е покорил върха. Не бих искал това положение да продължи вечно, но и не смятам, че ни вреди. Дълбочината на състезанията е изумителна. Стартовете са супер вълнуващи и покриват цялата колона. Чисто егоистично искам серията да спре, но в момента всичко е наред.“

Според Марио Андрети интересът особено в Съединените щати също няма да пострада от доминацията на Верстапен и Ред Бул. Световният шампион за 1978 г. освен това смята, че нидерландецът има конкуренция.

„Точно сега несъмнено има съперничество. Не е лесно. Съотборникът му Серхио Перес е наистина добър пилот. Но Макс е номер 1 в отбора и същевременно се справя във всички възможни ситуации. Не мисля, че от един пилот може да се очаква или иска повече. По принцип всеки фен си има мнение (относно доминацията). За мен всичко е доста интересно от гледната точка на колко дълго ще продължи това превъзходство. Останалите обаче не седят на едно място и ще дойде момент, когато конкуренцията ще се засили. Винаги има какво да се очаква“, коментира Андрети.