Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: Трудно ми е да си представя, че ще се борим...

Зак Браун: Трудно ми е да си представя, че ще се борим за титлата догодина

59
0
Зак Браун; снимка: Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че му е трудно да си представи, че тимът му ще се бори за световната титла през 2018 г. Браун се опитва да задържи звездата на тима Фернандо Алонсо и след изтичането му на договора след края на този сезон.

Испанецът обаче ясно заяви, че ще остане в Уокинг, само ако през втората половина от сезона разполага с кола, с която да се бори за челните позиции.

„В положението, което сме сега, ни е трудно е да си представим, че през следващия сезон ще се борим за световната титла, каза Браун пред ESPN. – Все пак може да направим голяма стъпка напред. Имаме да разрешим важни проблеми, особено що се касае до задната част на колата. 2018 г. не е чак толкова далеч и трябва да преценим как ще действаме оттук нататък.

Ще се отнася до Алонсо, ще видим какво ще се случи идните месеци. Дали той ще продължи с нас? Аз не знам как да го убедя. Самият той трябва да реши дали тази е обстановката, която желае. Трябва да оставим Фернандо и след това да проведем разговори, а също и да видим как ще се представим във втората половина от сезона.“