Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заканите за догодина започват

Заканите за догодина започват

21
0

Въпреки че Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън не бяха големи приятели, докато бяха съотборници в Макларън, а още по-малко и след това, испанецът доказа, че е джентълмен.

Алонсо показа, че има маниери, като в неделя отиде до гаража на Макларън, за да поздрави лично Хамилтън за шампионската му титла. По този начин испанецът даде знак на испанските фенове да спрат да тормозят британеца във форумите и интернет сайтовете.

Шефът на ФОМ, Бърни Еклестън, също апелира да се спре с критиките по адрес на пилота на Макларън, подчертавайки, че Хамилтън е постигнал изключително много в този спорт.

Люис Хамилтън е шампион от няколко дни, а вече се правят закани за следващия сезон.

Антъни Хамилтън настоява, че синът му ще се поучи от направените грешки тази година и ще бъде още по-силен, когато се върне, за да я защити.

Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло, предупреди, че титлата е дадена само под наем: „Люис може да има кола с „номер 1” отпред, но може да бъде сигурен, че Ферари ще дадат най-доброто от себе си, за да си върнат титлата.”

Рено също се очаква да оповестят официално, че Фернандо Алонсо ще кара за тях, като в последните шест състезания испанецът е спечелил 43 точки – с 15 повече от Хамилтън.

Силното представяне на Алонсо, както и самото присъствие на Фелипе Маса и Кими Райконен, означават, че Хамилтън не може да си позволява отново такива грешки и наказания, които почти го лишиха от титлата.

Една от най-забележителните му грешки бе в Канада, където той налетя на Райконен в пит лейна. В Япония отново двамата пилоти бяха намесени, като Хамилтън бе наказан за опасно влизане в първия завой.

Хамилтън старши обаче каза: „Аз го виждам така – съдбата ти праща неща, а ти трябва да ги преодолееш, ако искаш да си шампион. Не мисля, че Люис е правил една и съща грешка два пъти. Така и трябва – учиш се и продължаваш напред.”