Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Замъгляване на визьора попречило на Рикиардо

Замъгляване на визьора попречило на Рикиардо

73
0

Даниел Рикиардо обясни, че замъгляване на визьора по време на състезанието в Бразилия сериозно му е попречило. Заради този проблем видимостта му е била ограничена. Пилотът на Ред Бул се движеше на 6-а позиция, но бе наказан с 5 секунди затова, че влезе в бокса при затворен негов вход. След това пък загуби още време при ненужната смяна на гумите си за изцяло мокро с интермедии.

В крайна сметка Даниел завърши 8-и, зад Нико Хюлкенберг с Форс Индия. В последните обиколки той не успя да повтори рейда на своя съотборник Макс Верстапен, който след серия от изпреварвания стигна до 3-ото място. С тези класирания Биковете си осигуриха второто място в класирането при конструкторите пред Ферари преди последния кръг в Абу Даби след 2 седмици.

„Беше разочароващо състезание. Никога нямах усещането, че сме имали късмет със стратегията, каза Рикиардо. – Всеки път когато направихме смяна на гуми, се появяваше кола за сигурност или червен флаг. Не можехме да предвидим какво ще се случи и загубихме позиции. Но истинския проблем беше с видимостта ми, като визьорът ми постоянно се замъгляваше.

Продължих да го отварям и да се опитвам да го бърша. Но такова нещо не ми се беше случвало преди и това ме забавяше. Разочароващо е, защото колата беше много по-добра от това да завърши на 8-о място. Когато имахме чиста писта, скоростта ни беше добра. Като цяло условията бяха сложни. Дори не видях, че Кими е катастрофирал пред мен. Чак като бях в бокса видях повторение и знаех, че се е ударил.”