Начало Други Занарди отново се завръща на пистата

Занарди отново се завръща на пистата

27
0
Алекс Занарди

Една легенда се завръща: Алесандро Занарди ще присъства постоянно в кокпита на BMW Z4 GT3 за екипа на ROAL в сериите Бланпен. 47-годишният италианец, който загуби краката си след ужасна катастрофа в Индикар през 2001 г. продължи да се състезава с BMW в сериите за туристически автомобили и дори успя да спечели четири състезания. През 2012 г. той спечели два златни олимпийски медала в Паралимпийските игри и в същата година бе тест пилот на баварците, които развиваха колата си за DTM. Сега той за първи път ще изкара цял сезон за тях след 2009 г.

„Алекс се завърна“, радва се спортният директор на BMW Йенс Маркардт. „Не мога да опиша колко много се радвам, че един от най-големите герои в историята на фирмата се завръща в кокпита. Алекс е пример за нас в спортен и човешки план и съм сигурен, че ще подходи към новото предизвикателство така, както сме свикнали да го прави винаги.

Можеше да се почувства от разговорите с него, колко много му липсват състезанията на четири колела. Преустройството на BMW Z4 GT3 ще е предизвикателство за нашите инженери. Но събрахме много опит през 2012 г. с преустройството на колата ни за DTM. Нищо няма да попречи на успешното завръщане на Алекс.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.