Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Запазването на гумите било ключово за успеха на Палмър

Запазването на гумите било ключово за успеха на Палмър

61
0

Запазването на гумите в добро състояние е било ключово за успешното състезание на Джолион Палмър в Малайзия. Пилотът на Рено направи надпреварата с 2 спирания в бокса и се класира 10-и, печелейки първата си точка за сезона. В края на надпреварата той успя да задържи добро темпо и да запази позиция спрямо Карлос Сайнц с Торо Росо.

Така пилот на Рено за трети път през сезона спечели точки, след като преди това Магнусен взе такива в Русия и Сингапур. Британецът заяви, че е изключително възторжен от успеха си, който идва като голямо облекчение след трудния сезон досега.

„Много съм щастлив, каза Джолион. – Беше толкова дълго състезание, като натисках много здраво през цялото време. Но запазих гумите си в добро състояние, което беше ключът към успеха. Имахме много добра стратегия, балансът беше чудесен и всичко се получи.

Другото нещо беше виртуалната кола за сигурност. Такава беше назначавана няколко пъти и трябваше да запазя гумите в добра форма и да не ги оставям да изстинат. Защото трябваше да съм готов да натискам отново.”

Палмър също така призна, че е имал късмет с отпадането на Хамилтън, като до отпадането на Люис, той се движеше на 11-а позиция. „Имаше елемент на шанс с отпадането на колата на Мерцедес. След това Карлос бе зад мен. Но аз запазих темпо и постоянство в карането ми и стигнах до финала.”