Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Запазването на Райконен бе правилно решение, смята Фетел

Запазването на Райконен бе правилно решение, смята Фетел

43
0

Запазването на Кими Райконен в тима на Ферари е било правилното решение. Това смята неговият съотборник в Скудерията Себастиан Фетел. Финландецът получи нов договор за следващия сезон, въпреки че iмаше сериозни очаквания той да бъде заменен след края на сезона.

Сред най-сериозни кандидати бяха Серхио Перес от Форс Индия и Ромен Грожан от Хаас. Според Фетел обаче техните добри взаимоотношения са помогнали екипът да напредне много за последните 2 сезона.

„Мисля, че това е правилното нещо, коментира Фетел оставянето на Кими в тима. – Двамата натискаме много здраво. Мисля, че главната ни цел е да настигнем лидерите, в този случай Мерцедес. Съответно има много работа пред нас.

Мисля, че аз и Кими имаме най-малко проблеми по отношение на егото си в падока, което смятам, че е добре за тима. Работим в една и съща посока. Състезаваме се здраво и мисля, че го показахме в миналото. Извън колата мисля, че нямаме проблеми.“

Запитан дали Райконен е съотборникът му, с който досега е имал най-добри взаимоотношения, Себ заяви: „Той е най-малко сложния. Нека го кажа по този начин. Мисля, че генерално съм се оправял с всички съотборници, които съм имал. Тук и там имах някои трудности. С Кими няма политики.

Има защо той да е световен шампион и мисля, че можеше да е многократен такъв, ако в ранните години от Макларън му бяха дали по-добра кола. Мисля, че той е един от най-талантливите пилоти в решетката. Няма съмнение в това.“