Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лопез: Заплата на Кубица за 2011 г. е платена

Лопез: Заплата на Кубица за 2011 г. е платена

41
0
R31,Рено

Заплатата на Роберт Кубица за 2011 г. е платена от Рено, разкри собственика на екипа от Формула 1, Жерар Лопез. Полякът пропусна целия сезон заради зловещ рали инцидент и в момента се възстановява.

Лопез разказва че всички в отбора са щастливи, че могат да избират двойката за следващия отбор измежду пилоти като Витали Петров, Бруно Сена и Ромен Гросжан.

Според него Кубица почти е приключил с възстановяването си и трябва да даде ясен отговор в най-скоро време, дали ще се завърне в Гран при през 2012 г.

„Ако Роберт е ОК, ние ще работим с него“, обяснява Лопез. „Нашия комерсиален модел изисква успехи на пистата. Ние не се интересуваме от платени пилоти. Платили сме заплата на Роберт за тази година, въпреки че той не е карал в нито едно състезание.“

През последната седмица се появиха слухове, че шефът на екипа на Рено е дал краен срок на Кубица до края на октомври да реши, кога ще се върне на пистата. Според други информации, Кубица очаква това да се случи няколко седмици по-късно.

„Ще разсискваме въпроса в началото на ноември“, продължава Лопез. „Роберт ще има кола на разположение, за да ни покаже какво може. Анализите на данните сега са толкова добри, че дори и с друга кола можем да преценим, дали той е физически възстановен, за да се върне.“

Според слуховете в падока Лопез водел отбора повече като бизнес модел, отколкото като отбор от Формула 1, искащ резултати едва ли не на всяка цена.

Лопез категорично отрича, като освен това обяснява, че няма абсолютно никакво забавяне на плащенето на двигателите на Renault Sport F1.

„Платили сме всяка сметка навреме“, оборва последните слухове Лопез. „Персоналът ни е нараснал от 480 на 520 човека. Освен това увеличихме мащаба с който работи аеротунелът ни от 50 на 60% и работим по инсталирането на нов симулатор. Това не са стъпките, които правиш, когато мислиш по бизнес модел.“