Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започна изграждането на трасето във Виетнам

Започна изграждането на трасето във Виетнам

1611
0
Виетнам Ханой
Конфигурацията на трасето във Виетнам

Започна изграждането на трасето в Ханой, Виетнам, което трябва да приеме кръг от Формула 1 през 2020 г. Очаква се това да се случи през април догодина, а пистата да бъде завършена окончателно месец по-рано. Тя ще бъде с дължина 5.565 км с 22 завоя и много дълга 1.5 км права.

Трасето ще бъде 4-ото градско в календара на F1 след тези в Монако, Сингапур и Баку. Някои от завоите са заимствани от писти като Сузука и Нюрбургринг. Комбинацията от страхотни завои и дълги прави би трябвало да направи трасето сериозно предизвикателство за пилотите.

Първата копка беше направена в присъствието на президента на ФИА Жан Тод, вицепрезидента и изпълнителен директор на промоутърите на състезанието Нгуиен Виет Канг и председателя на народния комитет на Ханой Нгуиен Дук Чунг.

„Вярвам в успеха на състезанието в Ханой. Това ще бъде страхотно развитие за моторния спорт във Виетнам, както и за целия регион“, заяви Тод.

Според германската телевизия RTL правителството на Виетнам ще плаща цели $60 милиона годишна такса за домакинство. Договорът ще е за 10 години.