Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започна последният ден от първите тестове в Барселона

Започна последният ден от първите тестове в Барселона

26
0

Започна последният 4-и ден от първите тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. Днес тимовете изпробват гумите на Пирели за мокро, като трасето е изкуствено наводнено с цистерни. В сутрешната сесия ще се изпробват продуктите за напълно мокро (wet) и за средно мокро – интермедия. Пистата обаче изсъхна по-бързо от очакваното и още преди края на сутрешната сесия Кими Райконен сложи гуми софт.

Днес участие в изпитанията няма да вземе екипът на Уилямс. Причината за това е, че във вчерашния ден следобед Ланс Строл катастрофира на излизане от завой 5 и разби предното окачване и носа на болида. Оказа се, че има и повреди по самото шаси и от съображения за сигурност в тима са решили да не участват в днешния ден, където по програма трябваше да карат Маса сутринта и Строл – следобед.

За Мерцедес ще карат Хамилтън сутринта и Ботас следобед, за Ред Бул Макс Верстапен, за Ферари Кими Райконен, за Макларън Щофел Вандоорн, за Рено Нико Хюлкенберг и Джолион Палмър, за Заубер Антонио Джовинаци, за Хаас Ромен Грожан, за Форс Индия Серхио Перес и за Торо Росо – Квят и Сайнц.

Хамилтън обаче така и не се появи на пистата заради електрически проблем в болида.