Начало Автомобили Започна производството на Perana Z-One

Започна производството на Perana Z-One

52
0
perana,supercars,zagato

Южноафриканската компания Perana Performance Group започна серийното производство на първия си модел – спортното купе Z-One. Автомобилът бе представен пред широка публика преди две години на изложението в Женева, а дизайнът му е дело на италианското ателие Zagato. Именно в работилниците на специалистите от Апенините ще се изработват ръчно каросериите на двуместната кола, след което те ще бъдат превозвани до завода на компанията в близост до Порт Елизабет, където ще става окончателния монтаж.
В конструкцията на Perana Z-One се използва пространствена рама от стоманени тръби, лицеви панели от композитни материали, а задвижването е поверено на 6,2-литров V8 с мощност 442 к.с. познат от Chevrolet Corvette. Агрегатът с максимален въртящ момент от 583 Нм се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия, а в задния мост е вграден самоблокиращ диференциал. Идеалното разпределение на теглото между предния и заден мост в съотношение 50/50 и маса от само 1195 кг. гарантират на бъдещите му собственици му вълнуващо, уравновесено и предвидимо пътно поведение.
Според производителите, суперавтомобилът се ускорява до 100 км/ч за под 4 сек, а до 160 км/ч за по-малко от 10 сек. За пълно спиране от 100 км/ч са необходими само 38 метра.
Както бе съобщено и на премиерата му, Perana Z-One ще бъде произведено в ограничена до 999 екземпляра лимитирана серия. Поръчки вече се приемат за клиенти от САЩ, Обединеното кралство и Южна Африка. Официалната премиера на серийният автомобил е насрочена за фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания, а цената за Острова ще бъде около 70 хил. паунда.