Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започна третият ден от тестовете на Каталуня

Започна третият ден от тестовете на Каталуня

47
0

Започна третият ден от тестовете на отборите във Формула на пистата Каталуня край Барселона. Това ще бъде последния ден от първите изпитания, в който отборите ще могат да въртят обиколки на суха писта, тъй като утре ще се кара на мокро за изпробване на новите гуми на Пирели за дъжд.

Днес за шампионите от Мерцедес ще карат Валтери Ботас сутринта и Люис Хамилтън следобед, Даниел Рикиардо за Ред Бул, Себастиан Фетел за Ферари, Фернандо Алонсо за Макларън. Нико Хюлкенберг и Джолион Палмър за Рено, Дани Квят и Карлос Сайнц за Торо Росо, Алфонсо Селис за Форс Индия, Ромен Грожан за Хаас, Маркус Ериксон за Заубер и Ланс Строл за Уилямс.

Последният замени днес Фелипе Маса, тъй като вчера направи само 12 обиколки, а е дебютант в спорта и няма опит. Днес всички пилоти започнаха изпитанията с цели тръби на Пито за изследване на аеродинамичните ефекти върху колите. При Ботас имаше такива отляво и отдясно на различни места.

Половин час след началото Джолион Палмър с Рено се озова в чакъла на завой 3 и сесията беше спряна за 13 минути. Британецът беше в загряваща обиколка и се предполага, че може да става дума за технически проблем.

Малко след това в бокса се появи световният шампион Нико Розберг, който прекрати кариерата си след края на миналия сезон. Германецът предизвика голямо медийно внимание, като се видя и с Ботас.