Начало Автомобилни новини Започнаха доставките на Opel Ampera

Започнаха доставките на Opel Ampera

136
0
Ampera,Opel

Доставките на електромобила Opel Ampera започнаха и вървят в съответствие с предварителните планове. Първите електрически автомобили Opel Ampera вече бяха предадени на своите собственици. Броят на получените до момента поръчки от страна на клиенти в Европа вече наближава 6 000. Сред водещите пазари по отношение на количеството на поръчаните от новия модел екземпляри са страните от Бенелюкс, Германия и Великобритания.
Очакваните продажби през 2012 г. възлизат на 10 000 броя.

До момента голямата част от клиентите на новата Ampera са бизнес-клиенти и притежатели на големи автомобилни паркове. Типични представители на последните са големите лизингови дружества, които вече са направили своите поръчки на голям брой Ampera, които да бъдат включени в техните лизингови планове под формата на предложения към клиентите. Сред тези компании са големи имена в бранша като Lease Plan, ALD и Europcar. Няколко големи глобални марки също са направили поръчки на новия модел, демонстрирайки своето отговорно отношение към околната среда с включването на Ampera в своя парк от служебни автомобили.

Преобладаващият дял от частните клиенти на Ampera преди са притежавали автомобили от престижни производители и са предприели стъпката за подмяната им с Ampera и Opel поради желанието си да се възползват от предимствата и да демонстрират първи тази авангардна технология. Предприемайки този далновиден ход, те се превръщат в част от революцията на електрическата мобилност, където марката Opel заема водеща роля.