Начало ТОП Започнаха продажбите на новият T-Roc R

Започнаха продажбите на новият T-Roc R

217
0
Volkswagen T-Roc R
Volkswagen T-Roc R

Предварителните продажби на T-Roc R, новото издание на мощният, спортен флагман на компактните SUV модели на Volkswagen вече започнаха.

Динамичният кросоувър модел вече включва и иновативни технологии от по-високите класове автомобили. Сред тях са системата на светлите IQ.LIGHT, нови асистиращи системи и усъвършенствани цифрови услуги.

Новото издание на изключително спортния компактен SUV модел гарантира типичната за R-представителите динамика на шофиране. Той спринтира от старт до 100 км/ч само за 4,9 секунди. Това вълнуващо изпълнение сега е комбинирано с обширна технологична актуализация. Новият T-Roc R се предлага стандартно с усъвършенстваните асистиращи системи Front Assist2 и Lane Assist2. Новият IQ.DRIVE Travel Assist и темпоматът с превантивна функция позволяват асистирано управление, спиране и ускорение при скорости до 210 км/ч. Изборът на дигитални функции включва естествен онлайн гласов контрол, както и достъп до стрийминг услуги. Услугите на We Connect Plus се предлагат безплатно в Европа за една година като част от стандартния пакет.

Върхово представяне

Ние изострихме дизайна на T-Roc R и подчертахме неговата атлетична индивидуалност още повече от преди. В резултат на това новият модел отговаря на премиум стандартите на Volkswagen R по всякакъв начин“, обяснява Райнхолд Ивенц, новият ръководител на R-бизнес звеното във Volkswagen.

Със своята специфична за модела технология на задвижване и ходова част, новият T-Roc R гарантира завладяващото усещане от моторните спортове. Мощният 2,0-литров TSI двигател осигурява максимална мощност от 221 кВт (300 к.с.) и максимален въртящ момент от 400 Nm. Тази мощност се предава на пътя чрез 7-степенната DSG-скоростна кутия (с функция Launch Control) и интелигентната система за задвижване на четирите колела 4MOTION. Спортната ходова част с възможност за настройки и прогресивното управление позволяват изключително динамични характеристики на управление. Специфичен за модела бутон разположен на новопроектирания мултифункционален кожен волан (с лостчета и сензорни контролни бутони) позволява директен достъп до избора на режими на шофиране, където е наличен и режимът Race.

Отличителен външен вид

Динамичната индивидуалност на автомобила е ясно изразена и във външния вид на новия T-Roc R. Новият дизайн на характерната за модела предница има особено мускулест вид с броня в стила на R-моделите, както и впечатляващи вертикални дневни светлини. IQ.LIGHT LED-матрични фарове, стандартни за Германия, потъмнени LED задни светлини, както и логото R на черната радиаторна решетка и капака на багажника, подчертават отличителния външен вид на новия T-Roc R.

В интериора се забелязват специфичните за R-моделите  декоративни елементи. Висококачествените акценти са осигурени благодарение на стандартния Digital Cockpit, новите и особено елегантни повърхности на арматурното табло с декоративни шевове, новия спортен кожен волан и дисплея на инфотейнмънт системата в таблетен дизайн.