Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започнаха ремонтите на Хунгароринг

Започнаха ремонтите на Хунгароринг

44
0

Ремонтните дейности на пистата Хунгароринг вече са започнали. Това обявиха шефовете на трасето край Будапеща, като цялостната реконструкция ще бъде извършена на няколко етапа. Процедурата по полагането на новия асфалт вече е започнала, като копачи са били изпратени да отстраняват старата повърхност.

Голяма част от асфалта досега беше още от времето на построяването на трасето през 1985/1986 г., като само последният завой, старт-финалната права и първия завой са били модернизиране от тогава. Предвижда се пълно преасфалтиране на цялата писта в следващите поне 4 години. Планът е да се премахнат горните 3-5 см асфалт и след това да се постави новият такъв, като се смята, че структурата под него е в добро състояние.

Сред другите предвидени промени са премахването на чакъла на завой №10 и поставянето на асфалтова зона за сигурност на негово място. Нови двойно по-широки бордюри ще бъдат поставени на завои 4 и 11. очаква се първият етап на преасфалтирането да продължи 2 месеца, което означава, че той би трябвало да приключи пред началото на зимата и по-късно, в зависимост от времето.