Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започваме от нула – като всяка друга година, заяви Фетел и кръсти...

Започваме от нула – като всяка друга година, заяви Фетел и кръсти колата си Хайди

37
0
Себастиан Фетел

– Всяка година започваме от нула, всички имат еднакъв шанс – заяви трикратният световен шампион Себастиан Фетел преди началото на състезателния уикенд за Гран при на Австралия.

Екипът на немския пилот Ред Бул е фаворит според мнозина и за тазгодишното първенство. Състезателят обаче отказва да прави прогнози:

– Тестовете преди сезона очевидно не доведоха до някакви изводи, така че не знаем какво ще се случи. Но мисля, че всичко е много вълнуващо. Аз лично се вълнувам сериозно в началото на новата състезателна година. Сезонът ще е наистина дълъг, но нямам търпение за старта на уикенда – първият от много. Все пак сме наясно (както видяхме и през 2012-та), че при толкова дълъг календар всеки старт е важен.

След три поредни титли Фетел успява да запази мотивацията си на изключително високо ниво. Той сподели, че успява да го стори, като не се връща към предишните си успехи, въпреки че е едва третият пилот в историята на Формула 1, триумфирал три последователни пъти при пилотите (другите двама са Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер).

– Според мен тайната е да не мислиш за това какво се е случило през последните три години. Първата титла бе много, много специална. След това напрежението изчезва – вече си доказал най-вече сам на себе си, че можеш да спечелиш. После изкарахме още две фантастични години – много различни една от друга. Но сега сме тук, имаме нула точки – точно като всички останали – и разполагаме с точно толкова шанс като тях. Автомобилът не е чак толкова променен, а през предходната година битката бе много близка. Не очаквам нещо различно сега, освен може би разликите да са още по-малки. Затова ще е толкова важно да се извлича максимума от всеки отделен старт – допълни Фетел.

Себастиан спази традицията и кръсти новия си Ред Бул RB9. Тази година колата му се казва Хайди („Гладната Хайди“).