Начало Автомобили Започна производството на Хенеси Камаро HPE700

Започна производството на Хенеси Камаро HPE700

108
0

Тунинг компанията Хенеси Перформънс анонсира стартирането на производството на своя Хенеси Камаро НРЕ700. Три такива автомобила ще излизат от завода на компанията всеки месец, а доставките ще започнат след няколко седмици.

Моделът е оборудван с огромния LS9 V8 двигател на Шевролет Корвет, който обаче тук разполага с цели 755 к.с., което е с 135 „коня“ повече, от стандартната му мощност.

За обуздаването на тази мощ се грижат огромни карбонови спирачки с 15-инчови предни дискове. По купето на модела също е използван доста карбон, а фаровете са скрити, точно както и при Камаротата от едно време.

Новият модел може да бъде видян на шоуто SEMA в Лас Вегас, а малко след това най-вероятно почитателите на колата в САЩ ще могат да я видят и по улиците, тъй като 13-те човека, които вече са платили цената от 119 500 долара, съвсем скоро ще имат възможността да подкарат новата си придобивка.

А всички, които се чудят как звучат 755 истински „американски мускулести коня“, могат да разберат това в следващото видео: