Начало Автомобили Започват на продажбите на новия E-Class Т-модел

Започват на продажбите на новия E-Class Т-модел

65
0

• Начало на продажбите в Европа 5 август 2009
• Висока степен на сигурност, комфорт и ефективност в комбинация с изключителна практичност
• Повече от един милион автомобили E-Class Т-модел са продадени за последните 30 години

Mercedes-Benz разширява настоящето семейство на E-Class като добавя още един традиционно успешен модел към гамата: новият Т-модел. Комби версията бе пусната за продажба в Европа на 5 август и ще влезе в шоурумовете на 21 ноември. “Обновяването на семейството на E-Class – „сърцето” на марката Mercedes-Benz – не можеше да се случи в по-подходящ момент, коментира Д-р Дитер Цетче, Председател на борда на директорите на Daimler AG и Ръководител Mercedes-Benz леки автомобили. “Успехът на новия E-Class показва, че особено в икономически трудни времена, клиентите оценяват достойнствата на марката Mercedes-Benz – сигурност, комфорт и ефективност. С лимузината, купето и сега с комби версията, E-Class остава убедителен посланик на иновативната сила на марката Mercedes„, допълва Цетче.

Новият E-Class предлага на клиентите множество технологични иновации, каквито не притежава никой друг автомобил в този клас. Новата комби версия е стандартно оборувана с въздушно окачване и система за поддържане на постоянна височина на задницата и уникални характеристики на багажното отделение. “E-Class Т-модел може да се разглежда като първообраз на премиум комби сегмента”, казва Д-р Клаус Майер, Изпълнителен вице президент маркетинг и продажби Mercedes-Benz леки автомобили: “От появата на първия Mercedes-Benz Т-модел преди 30 години, един милион потребители откриха удоволствието от най-практичния начин да шофираш луксозен Mercedes автомобил. Ние искаме да продължим тази история с петото поколение на комби версията.”

Практичност: По-голям товарен капацитет и улеснени операции Новата E-Class Т-модел създава нови стандарти в своя клас по отношение на размера на своето товарно пространство, чийто обем достига 1,950 литра (дължина/ширина/височина: 4,895/1,854/1,471 милиметра). Благодарение на новата система Quicкfold товарното пространство може да се разшири много по-лесно в сравнение с предходния модел. Новият Е-Class T-модел получава като стандартно оборудване изключителната система EASY-PACK за удобно използване на товарното отделение. Уникална характеристика за този сегмент е предлаганата като опция сгъваема седалка, благодарение на която има възможност за две допълнителни места на трети ред.

Сигурност: Девет въздушни възглавници стандартно, както и иновативни помощни системи Новият E-Class допълнително утвърждава водещата роля на Mercedes-Benz когато става въпрос за сигурност. Около дузина нови или подобрени помощни системи подпомагат превенцията от пътни инциденти или поне намаляват сериозността на удара. Такива са системата ATTENTION ASSIST, която открива първи признаци на умора, опционалната DISTRONIC PLUS, и PRE-SAFE® Brake с независимо задействане на спирачките. Новият E-Class предлага още по-широк списък от системи за сигурност от предшественика си, включително девет въздушни възглавници като стандарт.

Окачване: Автоматично поддържане на постоянна височина като стандарт Автомобилът предлага удивителен комфорт на дълъг път благодарение на новото окачване DIRECT CONTROL с адаптивна дампферна система. В допълнение задната ос на Т-модела е с въздушно окачване и поддържа постоянна височина независимо от натовареността на автомобила.

Двигатели: Значително намалени консумация на гориво и емисии Гамата от нови двигатели и редица подобрения в области като аеродинамика, тегло, управление на енергията и сцепление на гумите съществено намалиха консумацията на гориво и вредните емисии в новият E-Class Т-модел. Добър пример за това е модификацията E 250 CDI BlueEFFICIENCY, която генерира 150 kW и 500 Nm въртящ момент като консумира 5.7 л/100 км и разходва150 грама CO2/км. С появата си моделът ще се предлага с пет задвижващи системи, от 125 kW/170 к.с. до 285 kW/388 к.с. Независимо от по-малките им обеми, новите и усъвършенствани двигатели разполагат с по-голяма мощност от предходните мотори и могат да се похвалят с икономия на гориво, която обичайно може да се срещне единствено в компактния клас автомобили. Всички двигатели отговарят на емисионния стандарт EU5.