Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заради двигателя на Рено страда и шасито ни, твърди Рикиардо

Заради двигателя на Рено страда и шасито ни, твърди Рикиардо

27
0

Екипът на Ред Бул има проблеми с шасито и заради недостатъчно добрата задвижваща система на Рено. Това смята пилотът на „Биковете” Даниел Рикиардо. Според австралиеца проблемите с двигателя на френската компания налагат компромиси с настройките на шасито. И реално това води след себе си до двоен проблем.

„Тази година имаме повече проблеми при спиране. Нямаме такова добро усещане при натискането на спирачките в колата, заяви Рикиардо. – При влизането в завоите нямаме достатъчно сцепление. Но това важи за всички. Дори за Мерцедес. От това, което виждам на онборд кадрите, дори те се пързалят тук и там.”

В случая при Ред Бул намирането на грип на задницата е затруднено от отнемането на притискаща сила, за да се компенсира изоставането на правите, което се получава заради липсата на мощност в двигателя.

„Оплакваме се, че колата се хлъзга и не можем да я накараме да завие както трябва тук или там, каза още Даниел. – Това е, защото просто не можем да си позволим толкова притискаща сила заради загубата на мощност. В някои области колата не е добра и не усещам да сме на оптималното ниво. Само в Монако успяхме да стиковаме всичко и това беше най-силното ни състезание за сезона.”

Интересното в случая е, че и миналата година моторът на Рено отстъпваше значително на Мерцедес, но шасито беше отлично и това позволи на Рикиардо да спечели 3 победи, макар и с голяма доза късмет. Освен това в няколко състезания се видя, че колите на Торо Росо са по-бързи при еднакви задвижващи системи, което говори, че шасито RB11 далеч не е на нужното ниво.

За предстоящото състезание в Унгария след седмица в тима се надяват също не силен уикенд поради бавния характер на трасето с много завои и само две прави.