Начало Moto News Зарко с изненадващ полпозишън в Чехия

Зарко с изненадващ полпозишън в Чехия

259
0
Йохан Зарко
Йохан Зарко; снимка Авинтия Рейсинг

Пилотът на Авинтия Дукати Йохан Зарко изненадващо спечели квалификацията за Гран при на Чехия в MotoGP. На пистата Брно френският състезател успя да запише най-добро време в днешната квалификационна сесия. Това бе шестата първа позиция в кариерата му и първа за този сезон. До него за на първа редица ще стартират пилотите на Ямаха SRT Фабио Куартараро и Франко Морбидели. Лидерът в шампионата бе в битката за полпозишъна, но падна в края на последната си летяща обиколка.

Изненадите започнаха още в Q1

Андреа Довициозо се представи разочароващо и ще стартира утрешната надпревара от 18-то място. Също в дъното остана и Джак Милър, който записа едва 14-то време. Във втората квалификационна сесия се класираха Алекс Ринс със Сузуки и Брад Биндър с КТМ.

В Q2 битката за първото място основно се водеше от пилотите на Ямаха SRT. Състезателят на LCR Хонда Кал Кръчлоу падна в завой номер 9 и пилотите зад него трябваше да намалят скоростта заради жълтите флагове. Най-печеливш от тази ситуация се оказа Зарко, който с феноменална обиколка се изкачи на първо място. Единственият конкурент за тази позиция бе Куартараро, но той допусна грешка в предпоследния завой на трасето и завърши обиколката си в чакъла.

ИЗТОЧНИКmotogp.com