Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заседанието за скандала на Хокенхайм в 16 часа

Заседанието за скандала на Хокенхайм в 16 часа

37
0

В 16 часа българско време започва заседанието на Световния съвет към ФИА в Париж. Не него ще бъде разглеждана смяната на позициите на пилотите на Ферари в тазгодишната Гран при на Германия.

Съвещанието ще бъде ръководено от вицепрезидентът на ФИА по въпросите на спорта Греъм Стокър. Той е и специалист по право.

От страна на Ферари ще присъства само спортният директор Стефано Доменикали и адвокатите на компанията. Пилотите Фернандо Алонсо и Фелипе Маса ще бъдат на разположение в Маранело, за видео връзка.

Защитата на Скудерията вече започна с публикации от вчера в авторитетни европейски вестници, цитирани на официалния й сайт.

Британският Гардиън написа, че санкции срещу Ферари ще опорочат единствено първенството, а немският Ди Велт обясни, че е странно за едно провинение тимът да получи две наказания. Ферари вече бяха глобени от комисарите на състезанието със 100 000 долара.

Адвокатите на италианците днес ще пледират, че на Фелипе Маса не е било наредено изрично да пусне съотборника си. Бразилецът само бил информиран за ситуацията на пистата и е взел сам решение. Думата извинявай от неговият рейс инженер Роб Смедли пък била за това, че екипът не му е направил достатъчно бърза кола, за да спечели.

Почти никой от световните експерти не се наема да прогнозира изхода от днешното заседание. Възможно е Ферари да бъдат декласирани от Гран при на Германия, но и да не получат никакво ново наказание.

За почти невъзможно се смята изключването на тима от шампионата.