Начало Автомобили Защо новата Opel Astra поражда емоции

Защо новата Opel Astra поражда емоции

5114
0
The new 2021 Opel Astra
The new 2021 Opel Astra

Новата Opel Astra е проектирана и произведена в Германия. Тя е с изчистен и дързък дизайн и гарантира качество във всеки детайл. Шестото поколение Astra е проектирано да породи емоции и да постигне ефект „любов от пръв поглед“. Екипите по дизайн и разработка, съставени главно от жени, се стремят да превърнат новия компактен модел на германския автомобилен производител в истинско „дизайнерско творение“, както по отношение на интериора, така и на екстериора. Следвайки подхода на главния инженер Мариела Фоглер, дизайнерът на цветовете и материалите на дамаската Илка Хьоберман представя дизайна на новата Astra във видео канала на марката в YouTube. Новото видео е част от кампанията в социалните медии, която показва как е създадена новата Astra и как са взимани решенията по отношение на дизайна – с акцент върху детайла, прецизност и желание да се излезе извън рамките на стандартното. Илка Хьоберман обяснява на какво са обърнали внимание дизайнерите на Opel и какво са вложили като усилия, за да създадат уникалния дизайн на произведения в Германия нов модел Astra.

Дързък и изчистен дизайн: Новата Astra е символ на новото дизайнерско виждане на Opel

След SUV-овете Mokka, Crossland и Grandland, новата Astra носи лицето символ на марката – Opel Vizor. Vizor и дизайнът на новите модели са идеята основаваща се на Opel Compass, където вертикалната и хоризонталната ос – острата гънка на капака и криловидната форма на фаровете се пресичат с емблемата на Opel Blitz в средата. Разположеният по цялата дължина на предницата Vizor прави новата Astra да изглежда по-широка, като същевременно интегрира иновации, каквито са ултра тънките предни фарове Intelli-Lux LED®. Погледната отстрани, новото поколение Astra изглежда впечатляващо динамично благодарение на ясно изразената форма и изчистения дизайн.

В задната част на автомобила концепцията за Opel Compass е заложена посредством централно разположеното лого на марката – Blitz и стоповете (с енерго спестяващи LED светлини). Емблемата служи и за отваряне на капака.

Германският дизайн за мен е комбинацията от изчистени елементи и технически иновации.“, споделя Илка Хьоберман. „Понякога е трудно да запазиш изчистения дизайн и да го съчетаеш с допълнителни елементи. Всичко е свързано с виждането за хармония и усещането за баланс.” Резултатът е успешна комбинация от ясен и емоционален стил, който отличава новата Astra от останалите модели от компактния клас. Характерният вид е подчертан от новата боя с металически нюанс. „Екипът разработи свеж и модерен жълт цвят, който придава свежест и акцент на автомобила“, добавя дизайнерът.

Кокпит от бъдещето, създаден днес: Изцяло дигитален Pure Panel

Подходът за правилен баланс в дизайна на новата Astra беше особено важен за екипа отговарящ за цветовите решения и материалите използвани в интериора на модела. „Трябваше да мислим нестандартно, за да намерим най-добрите решения за тези материали. Благодарение на това разполагате с наистина голямо разнообразие от различни цветове, текстури, графики и шарки. Да ги съберем заедно, това всъщност беше голямото предизвикателство. Представете си го като голям пъзел. Комбинирате различни материали, за да постигнете приятен контраст или баланс”, обяснява Илка Хьоберман.

В следствие на това резултатът е скок напред в интериорния дизайн за марката. Напълно цифровият кокпит съчетава два 10-инчови широкоекранни дисплея разположени под напълно остъклена повърхност. Аналоговите дисплеи остават в миналото при новата Astra. Напълно функционален, високотехнологичен дизайн, който съчетава стил с авангардни технологии, комфорт и визуална детоксикация – това ще откриете в този модел.

Ултрамодерният кокпит е проектиран така че да предаде атмосфера, в която пътниците се чувстват сигурни и спокойни. Акценти като фино изработените детайли и модерна информационно-развлекателна система, както и повърхности с матов отблясък придават „истинска стойност“ на Astra, казва Илка Хьоберман. „Те могат да бъдат красиви, могат да бъдат функционални и дори могат да те накарат да се усмихнеш.” Всеки детайл – от логото на Opel – Blitz в центъра на волана до платовете и декоративните шевове на одобрените от AGR ергономични седалки (предлагат се и в кожа Alcantara или Nappa) – носи уникалния подпис на дизайнерите на Opel.

В социалните медии: „Зад кулисите“ при създаването на новата Astra

Медийният портал на Opel и плейлистът на Opel Astra в YouTube предлагат информация и разкриват и „зад кулисите“ как е създадена новата Astra. Дори директорът на дизайнерските екипи на Opel Марк Адамс публикува свои лични впечатления в профила си в Instagram @opelvauxhalldesign.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.