Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защо Гасли отпадна от състезанието в Саудитска Арабия?

Защо Гасли отпадна от състезанието в Саудитска Арабия?

1444
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли обясни защо е отпаднал от състезанието в Саудитска Арабия. Пилотът на Алпин е бил принуден да се оттегли още в първата обиколка заради проблеми със скоростната кутия и загуба на някои предавки.

Гасли изживя втори пореден много тежък уикенд. Французинът не прескочи Q1 и потегли от 18-та позиция на стартовата решетка. Така той нямаше големи шансове да се бори за силен резултат в надпреварата

Още в загряващата обиколка Гасли каза по радиото, че има проблем със скоростната кутия на своя автомобил. Малко след старта стана ясно, че надпреварата на практика е приключила за него. 28-годишният пилот беше извикан в бокса, за да оттегли автомобила. Така той отпадна още в първата обиколка и приключи уикенда в Джеда с едно огромно разочарование.

Гасли обясни подробно причините, довели до отпадането му и призна, че е загубил някои предавки още на старта.

„Загубих шеста предавка, след това загубих синхронизация на всички останали предавки. На практика останах без синхронизирани предавки на старта“, сподели Гасли.

„Най-високата предавка, на която можех да се кача, беше пета. Затова трябваше да се оттеглим още в началото. Лично аз съм разочарован за отбора, защото преминаваме през толкова труден период.“

„Обиколката при нареждането на стартовата решетка беше наред. Но в загряващата обиколка загубих напълно шеста предавка. Трябва да допълнително разследване и да разберем защо се получи така“, продължи пилотът на Алпин.

„Това просто не беше нашият уикенд. Виждам колко усилия и енергия влагат всички, за да постигнат напредък и да подобрят нещата. В момента не получаваме възнаграждение за това, и не ни е никак лесно. Въпреки това ще държим главата си вдигната високо и ще продължим да работим, за да намерим представянето, което искаме“, завърши Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон финишира 13-ти. Французинът направи единственото си спиране по време на периода на сейфти кар. После Окон попадна в колата от автомобили, която се образува зад Кевин Магнусен

„Реално погледнато, това е всичко, което успяхме да постигнем в състезанието. За нас това беше още една възможност да научим повече за автомобила“, коментира Окон.

„На старта имаше известен хаос. Справихме се добре, за да останем невредими и да спечелим някои позиции. Имаше някои моменти на битка колело до колело, което на моменти беше добре“, продължи пилотът на Алпин. „Просто не сме достатъчно бързи, за да печелим точки. Това е положението ни в момента. Ще държим главите си високо вдигнати и ще продължим да работим, за да намерим ефективност. Тази седмица съм в Енстън и очаквам с нетърпение да видя всички там и заедно да работим усилено, за да подобрим сегашното си положение. Австралия е следващата ни възможност и аз я очаквам с нетърпение“, завърши Естебан Окон.

В момента Алпин заема последното място при конструкторите. Подобно на Уилямс, Заубер и Виза РБ, френският отбор не е спечелил нито една точка и на практика разполага с най-бавният болид на стартовата решетка.