Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защо Мерцедес бе засегнат така силно от подскачането

Защо Мерцедес бе засегнат така силно от подскачането

ClubS1, брой 255

2514
0

Защо Мерцедес бе засегнат така силно от подскачането? Отговор на този въпрос търсим в този брой на ClubS1

Промените в правилата безспорно промениха съотношението на силите в Гран при. Но защо се отрази всичко така драматично точно на световните шампиони от последните 8 години Мерцедес? Набелязахме няколко възможни тези, обяснения и противоположни виждания относно концепцията на колата.

При всички случаи обаче се наблюдава и една промяна в поколенията. На сцената излизат все повече млади инженери и пилоти. Радостното е, че напоследък във Формула 4 в Испания и Великобритания има и две български момчета и затова решихме да се спрем отново на темата за това колко е трудно и ужасно скъпо да се достигне върхът в автомобилния спорт.

Разказваме Ви и за 22-годишния китаец Гуаню Джоу. Той е първият титулярен пилот от гигантската страна в Гран при. В същото време през последния месец от този свят си отиде един от най-забележителните британски състезатели, направили някога пробив в доминираната от южняците среда.

Тони Брукс не е сред най-известните имена в историята, но има своето специално място в нея. Затова решихме да Ви разкажем малко повече за този зъболекар-състезател, оставил своя ярка диря като пилот на марки като Астън Мартин, Вануол и БРМ.

Нямаше как да не се върнем и към една истинска легенда във Фолмула 1 – дребничкият Жил Вилньов

Той си отиде от този свят преди 40 години, но е все така в сърцата на тифозите. Към легендата за Авиатора този път ни връща Паоло д’Алесио със спомени от кариерата му и думи на самия Енцо Ферари.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев