Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер доволни от точката на Кобаяши

Заубер доволни от точката на Кобаяши

44
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши се нареди последен на стартовата решетка на пистата Истанбул парк след вчерашните си проблеми в квалификацията, но на финала на Гран при на Турция бе десети и спечели точка.

Днес беше страшно интересно и наистина харесах надпреварата. Открих, че изпреварванията тук са далеч по-лесни в сравнение с Унгария през миналия сезон. Преди старта обещах на Петер [Заубер] да взема точки днес. В крайна сметка е само една, тъй като загубих прекалено много време заради спукана гума в резултат на докосване със Себастиен Буеми, когато го задминавах. Иначе можеше да съм дори седми. Колата беше страхотна, екипът ми направи невероятно стратегия и искам да благодаря на всички за това. Накрая трябваше да внимавам и да пазя гумите, защото последният ми стинт бе цели 20 обиколки, но пък нещата се получиха – коментира японският пилот.

Серхио Перес тръгна от по-предна позиция на грида, но финишира 14-и, като отбеляза, че състезателното му темпо е било на ниво.

В първата обиколка Пастор Малдонадо спря доста рязко пред мен, не можах да го избегна и го ударих. Счупих предното крило и трябваше да спра в бокса. Освен това ми беше сравнително трудно да управлявам гумите. Сега ще продължа да работя с отбора, за да подобря представянето си – допълни мексиканецът.

Целият тим на Заубер пък би трябвало да чувства удовлетворение от това класиране, като се имат предвид стартовите позиции, смята техническият шеф Джеймс Кий.

Според мен е истинско признание и крайно показателно за таланта на Камуи това, че от 24-ти финишира 10-ти. В Барселона ще разполагаме с обновената и подобрена кола, за да се опитаме да печелим точки във всеки от стартовете – каза още той.