Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер е на крачка от победата, убедена е Калтенборн

Заубер е на крачка от победата, убедена е Калтенборн

56
0
Заубер,Серхио Перес

Екипът на Заубер във Формула 1 е само на крачка от победата, убедена е Мониша Калтенборн. Главният изпълнителен директор на швейцарския отбор е категорична, че С31 има достатъчно скорост, за да спечели състезание при подходящите условия.

Заубер записаха трети подиум този сезон в Гран при на Италия. Серхио Перес стана втори в Малайзия (където първото място му се изплъзна заради грешка в края на надпреварата), трети в Канада и отново втори на Монца.

Трудно е да се твърди, че ще спечелим победа, защото страшно много неща трябва да се напаснат, за да се стигне до такъв успех. Мисля, че сме много близо и в следващите надпревари е нужно само да не допускаме грешки. Сигурна съм, че може да се получи – заяви Калтенборн. – Според мен видяхме през сезона, че автомобилът наистина е много добър. При резултати като нашите това е очевидно. Дано новите неща, които сме подготвили за следващите надпревари, проработят според очакванията ни и да поддържаме нивото си на конкурентоспособност високо.

Калтенборн не се вълнува особено от слуховете около бъдещето на Серхио Перес, който е свързван с отбора на Ферари.

– Винаги съм казвала, че ще ви съобщим какво става за следващия сезон, когато нещата са ясни. Но все още съм толкова спокойна, колкото бях и преди месеци. Надявам се последният подиум да накара хората да повярват в нивото ни, защото то е базата за догодина. Представянето е всичко, от което се интересуват потенциалните спонсори и дано нещата потръгнат и в този аспект – добави тя.