Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер готви голям ъпгрейд за Сингапур

Заубер готви голям ъпгрейд за Сингапур

47
0

Екипът на Заубер планира голям ъпгрейд на болида за Гран при на Сингапур в средата на септември. Той трябва да помогне да се подобри цялостната бързина на колата заедно с новостите по двигателя, които ще дойдат след лятната пауза. Екипът от Хинвил в момента се намира на 7-о място при конструкторите, като не е печелил точки от Гран при на Монако в края на май.

Надеждите на екипа са, че с подобренията по двигателя на Ферари за Гран при на Белгия и с този по колата от Сингапур Фелипе Насър и Маркус Ериксон отново ще се борят редовно за влизане в точките, както беше в началото на сезона. Според спортния шеф на тима Мониша Калтенборн екипът може да си върне формата от първите надпревари този сезон.

„Имаме много по-конкурентна кола в сравнение с миналата година, заяви Мониша. – Близко сме до мястото, което ни принадлежи в спорта, и на което по традиция сме били. Да продължим развитието няма да е лесно, но за Сингапур ще въведем нов по-голям пакет с нови неща. Преди това ще имаме ъпгрейд и на двигателя и съм уверена, че можем да направим нещо този сезон.”