Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер и Торо Росо потвърдиха пилотите си за теста на Силвърстоун

Заубер и Торо Росо потвърдиха пилотите си за теста на Силвърстоун

36
0
Нико Хюлкенберг

Отборите на Заубер и Торо Росо определиха кои пилоти ще карат за тях на теста на Силвърстоун, който ще се проведе на 17-19 юли.

Нико Хюлкенберг, Робин Фрийнс и Кимия Сато ще седнат зад волана на Заубер C32. Тест и резервният пилот на тима Фрийнс ще кара в сряда и четвъртък сутринта. Това ще са вторите изпитания за холандеца. Неговото място в четвъртък следобед ще заеме Хюлкенберг, който ще тества гумите на Пирели. Японецът Сато ще кара в петък, като тове ще е първото му качване в автомобил от Формула 1. В момента той е водач в шампионата Auto GP. Той е участвал във Формула BMW, японската и германската Формула 3, както и в европейските серии Формула 3.

За отбора на Торо Росо на Силвърстоун ще карат и двамата титуляри – Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн. Французинът потвърди информацията в своя блог в сайта на екипа, като уточни, че все още графикът на тима не е определен.

Надявам се, че ще намерим отговор на някои въпроси, особено във връзка с това, какво да очакваме от ревизираните гуми на Пирели. Върху това ще работим ние състезателите. Ще имаме смеси от 2013 г. с конструкцията от сезон 2012 и ще е интересно да видим как ще се справим с тях – пише още Верн.