Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер имаха нужда от подкрепата, заяви Хюлкенберг

Заубер имаха нужда от подкрепата, заяви Хюлкенберг

44
0
Нико Хюлкенберг

Заубер имаха сериозна нужда от подкрепата, която получиха, подписвайки споразумение за сътрудничество с три руски институции, заяви Нико Хюлкенберг. Смята се, че пилотът на швейцарския тим няма да продължи договора си с отбора, макар нищо да не е потвърдено официално. В новия договор една от клаузите е, че е екипът ще създаде програма за развитие за 17-годишния състезател Сергей Сироткин с оглед присъединяването му към тима догодина. Средствата от сделката обаче би трябвало да осигурят дългосрочното бъдеще на Заубер.

Хюлкенберг наскоро си позволи да коментира единствено, че отборът се намира в трудна ситуация. Независимо от проблемите, той би искал да види нещата в тима да се оправят.

Смятам новината за наистина положителна за отбора, точно от това имаше нужда. Не разполагах с всички подробности за случващото се, това бе работа на управлението, но бях съвсем наясно, че не разполагаме с бюджет на топтим. А и като изключим това, аз съм в екипа, за да си изпълнявам задачите. Затова се концентрирах върху извличане на максимума от наличното оборудване – обясни Нико.

Немският пилот вярва, че може да има още по-голямо подобрение в резултатите след финалите в точките във Великобритания и Германия:

– Все още говорим за надпревара в развитието, а за Будапеща имаме някои нови неща. Трябва да изчакаме и да видим какво ще е влиянието им, как ще променят колата, дали изобщо ще е я трансформират в по-добър автомобил или не. Затова е толкова трудно да кажа каквото и да е конкретно понастоящем.