Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер иска подобрения двигател на Ферари преди края на сезона

Заубер иска подобрения двигател на Ферари преди края на сезона

40
0

Екипът на Заубер иска да разполага с подобрения двигател на Ферари преди края на този сезон. За състезанието на Монца Скудерията ползва нова задвижваща система, в която бяха използвани 3 от областите за подобряване или наричани още токени. Благодарение на тях тимът успя да остане на близка разлика спря лидерите от Мерцедес, изразяваща се в 0.3 сек в квалификацията и около половин секунда в състезанието.

В момента клиентският отбор на Ферари – Заубер, се задвижва от предишната версия на мотора и би желал да се възползва от повишената мощност на новия агрегат до края на сезона. 

„В разговори сме с Ферари за това кога точно ще преминем към следващата стъпка, заяви шефът на Заубер Мониша Калтенборн (на снимката). – За края на сезона мисля, че ще имаме още един тласък напред.“

Заубер обаче не разчита само на новия двигател на Ферари. Тимът ще пусне в действие новия си аеродинамичен пакет в Сингапур, който се очаква да даде значително подобрение в скоростта на болида. А това ще е важно по спънатото трасе.

„Знаем какво пускаме в Сингапур, но не знам какво ще извадят другите, каза още Мониша. – Предполагам, че трябва просто да изчакаме и да видим. “ Според нея връщането в зоната на точките на Монца е било положително и много навреме според плановете за ъпгрейд.