Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер наясно с част от проблемите си

Заубер наясно с част от проблемите си

33
0

Екипът на Заубер е наясно с част от проблемите си в модела С29, който не вървеше в първите четири старта от сезона така, както се очакваше след предсезонните тестове. По време на изпитанията през зимата мнозина наблюдатели вещаеха много добра скорост на колата по време на надпреварите. Вместо това се появиха редица проблеми както по отношение на шасито, така и с двигателите Ферари.

В тима обаче вярват, че са поели в правилната посока за изчистване на грижите и се надяват на положително развитие в първия европейски старт от състезателната година този уикенд в Испания. Според техническият директор на екипа Джеймс Кий, който пое поста в началото на април, придвижването напред на грида и подобряването на скоростта през този сезон са постижими цели.

– За някои от проблемите обаче няма бързи решения. Определени характеристики трябва да бъдат развити така, че да преобърнат поведението, а това изисква време. Ще работим възможно най-бързо. Имаме поставени цели и те са много амбициозни. Със сигурност е възможно да напреднем на стартовата решетка, но конкуренцията е жестока и трябва да дадем всичко от себе си, за да се развиваме по-бързо от съперниците – заяви той.

(пълното интервю на Кий можете да намерите в секция Интервюта)