Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер обяви пилотите си за 2016 г.

Заубер обяви пилотите си за 2016 г.

31
0

Заубер обяви кои ще бъдат пилотите в екипа през 2016 г. Това са тазгодишните титуляри Фелипе Насър и Маркус Ериксон, които запазват местата си. Те карат за първа година заедно, като донесоха общо 21 точки на тима си от началото на сезона. Доброто им представяне и солидните спонсори явно са убедили шефовете на тима от Хинвил да ги запазят и за следващия сезон.

„Много съм щастлив, че Заубер ми гласува доверие за още една година, заяви Насър, който завърши 5-и в Мелбърн. –  Имах страхотен старт на сезона и спечели първите си точки във Ф1 още в дебютното състезание в Австралия. Имам добри спомени от сезона досега. Познавам всички в тима все повече и повече. Усещам, че съм считан за ценен пилот. За мен е чест да съм част от семейството на Заубер и ще продължа да давам най-доброто от себе си, за да успея. Удължаването на договора ми е важна стъпка в кариерата ми. Целта ми сега е да подкрепям тима с каквото мога по най-добрия начин и да помагам с развитието на новата кола.”

Спортният директор на Заубер Мониша Калтенборн вярва, че възнаграждаването на Насър и Ериксон с удължаване на контрактите им с една година е правилното решение.

„Ранното обявяване показва, че пилотите и отборът са сигурни, че се върви в правилната посока, каза Мониша. – Имаме пълно доверие в таланта и уменията на Маркус и Фелипе. Двамата показаха солидна скорост, натрупаха опит и се учат бързо. Те дадоха позитивен тласък на тима. Въпреки ранната им възраст, те работят много професионално на пистата, а извън нея.”