Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер очакват интересно състезание, Торо Росо доволни от резултатите си

Заубер очакват интересно състезание, Торо Росо доволни от резултатите си

43
0
Камуи Кобаяши

Заубер и Торо Росо за представянето си в квалификацията за Гран при на Малайзия:

 

Камуи Кобаяши (10-и):

– Доста съм доволен от квалификацията. Надявах се, разбира се, да съм по-бърз в последната си квалификационна обиколка – особено като се има предвид, че за разлика от Мелбърн тук имах на разположение меки гуми. Но според мен нямаше какво повече да извлека от автомобила. Отборът свърши чудесна работа, подобрявайки всичко след вчерашните проблеми. В последната свободна тренировка все още имахме някои грижи, но поне бяхме наясно какво е нужно да сторим, за да ги преодолеем. Точно на Сепанг миналата година за първи път в кариерата си се класирах в Q3. Състезанието ще е много интересно, особено по отношение износването на гумите. Със сигурност целта ми ще са точките.

Серхио Перес (16-и):

– Малко съм разочарован, тъй като имахме потенциал за Q3, но не направих последния си бърз тур като хората. При втората серия в Q2 попаднах в трафик в загряващата обиколка. След това в бързата първи и сектор ги преминах добре, но в последния загубих прилепяне в предната част и балансът се разстрои. Сега се надявам на добра състезателна стратегия, тъй като все още ми се иска да спечеля точки, а това не е лесна цел като се има предвид откъде ще стартирам. Ще е трудно, но въпреки това нямам търпение за предизвикателството.

Себастиен Буеми (12-и):

– Изключително съм щастлив от протичането на днешната квалификация – в два поредни уикенда направих чудесно представяне, подобрявайки всичко тур след тур. За съжаление имах проблем в Q1, когато левият капак на кутията за радиаторите се откачи, но механиците бързо монтираха нов. Доволен съм от 12-о си място, не сме далеч от темпото на Мерцедес и сме доста близо до Q3, така че трябва да продължим упоритата работа, за да напреднем още. Поне вървим в правилната посока. Променихме много неща по автомобила между третата сесия и квалификацията, особено такива настройки, които ще имат значение в състезанието. Мисля, че е почти сигурно, че утре следобед в някакъв момент ще завали, така че само финиширането в надпреварата ще е истинско предизвикателство.

Хайме Алгерсуари (13-и):

– 12-а и 13-а позиция са добър резултат за отбора и чувствам, че имаме потенциал за добро състезание. Измъкнахме кажи-речи максимума от колата с тези настройки. Себастиен отново бе по-бърз от мен, макар и с малко. Според мен реглажите са на ниво, независимо дали вали или не. Аз лично нямам нищо против и единия, и другия вариант. Ключът ще е да опазиш задните си гуми, за да издържат възможно най-дълго. Надявам се да спечеля точки.