Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър остана начело и след втората сесия в Малайзия

Уебър остана начело и след втората сесия в Малайзия

68
0
Марк Уебър

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър остана начело и след втората свободна тренировка за Гран при на Малайзия.

След доминацията си в сутрешната сесия, следобед австралиецът срещна по-сериозна конкуренция от двамата пилоти на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън. Той изпревари едва с 0.005 сек. световния шампион за 2009 г., а съотборникът му Себастиан Фетел се вмъкна в разликата от 0.214 сек., която събра първите четирима.

Уебър направи най-бързата си обиколка за 1:36.876 мин. с меките гуми в отговор на силния опит на Фетел. Въпреки близките разлики между първите четирима в представянето с меките смеси, Ред бул отново не показа пълния си потенциал, като в същото време запази аванса си с твърдите.

Пилотът на Мерцедес Михаел Шумахер първи зададе темпото в квалификационните симулации, но в крайна сметка остана на пета позиция в таблицата с времената с пасив от над 1.2 сек. Колите MGP W02 са с ново задно крило и по-къси ауспуси на Сепанг, като показват темпо, много по-близко до съперниците, отколкото в първия състезателен уикенд за сезона в Австралия. Зад Шумахер пък се нареди бившият му съотборник Фелипе Маса, който отново не показа желаните резултати за Ферари.

Седмото място зае Нико Розберг с втория болид на Мерцедес, а първата десетка допълниха Ник Хайдфелд (Рено), Фернандо Алонсо (Ферари) и Хайме Алгерсуари (Торо росо).

За разлика от първата тренировка, втората премина много по-спокойно. Най-сериозният инцидент беше предизвикан от дебютанта Пастор Малдонадо, който допусна глупава грешка при влизането в питлейна и заби носа на своя Уилямс в стената от гуми.

Едно от най-интересните неща пък бе фактът, че всички направиха почти квалификационна симулация с меките гуми. Последните 20 минути от тренировката бяха посветени изцяло на изследване износването на смесите хард и софт, като бе установено, че опционалната изкарва само един бърз тур с оптимално поведение. Само Фернандо Алонсо прави дълга серия с мекия тип.