Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Причината за липсата ни на скорост не са гумите

Алонсо: Причината за липсата ни на скорост не са гумите

50
0
Фернандо Алонсо

Гумите не са причина за загубата на скорост във Ферари по време на първия състезателен уикенд за 2011 г. в Австралия, заяви Фернандо Алонсо на първия си брифинг на пистата Сепанг, където в неделя ще се състои втората надпревара от Формула 1 за годината.

Не съм фен на изявленията, че представянето ни беше лошо заради недобро поведение на гумите. Просто е: ако колата работи на ниво, то тя върви и със софт, и с хард сместа, без значение дали е топло или студено. В деня на надпреварата в Мелбърн беше малко по-топло и слънчево, а това може да е повлияло на темпото – в неделя бяхме по-добре, отколкото в събота. В състезанието се борехме с [Дженсън] Бътън и [Марк] Уебър, което изглеждаше почти невъзможно в квалификацията – обясни испанецът.

Фактът, че финишира пред тези съперници от Макларън и Ред Бул кара двукратния световен шампион да продължава да поддържа твърдението си, че резултатът от Австралия далеч не бе катастрофален.

Ако искаме сега да свършим по-добра работа и да се качим на подиума (както и на всяка друга писта), то най-важното е да намерим оптимален баланс в автомобила. Утре ще се трудим точно по това, както и да изпипаме максимално аеродинамиката на болида – допълни Фернандо.