Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер отричат слуховете за проблеми с новите руски партньори

Заубер отричат слуховете за проблеми с новите руски партньори

57
0
завод,Заубер

Отборът на Заубер категорично отрече твърденията, че има проблеми с новите си руски партньори с официално изявление, публикувано на уеб страницата на тима.

Преди обявяването на новината за новите партньори на екипа от Хинвил се заговори, че отборът има финансови проблеми и забавя плащанията на свои доставчици. Екипът все пак намери решение и сключи споразумение с три руски институции: международен фонд за инвестиционно сътрудничество, държавния фонд за развитие на северозападната част от руската федерация и националния институт за авиационни технологии. Шефът на отбора Мониша Калтенборн обясни, че партньорството им с руснаците ще има три основни цели: технологическо сътрудничество за развитието на всяка една страна от споразумението, популяризирането на Формула 1 в Русия и подготовката на пилота Сергей Сироткин (чийто баща е шеф на националния институт за авиационни технологии) за титулярно място в F1 в екипа.

В германските медии обаче се появи информация, че бордът на директорите на националния институт за авиационни технологии не е съгласен да финансира тима от Хинвил и съответно финансовите проблеми на отбора ще се запазят. В изявлението на Заубер обаче ясно се посочва, че споразумението с института изобщо не включва финансово участие от негова страна.

Ето какво пише в цялото съобщение на екипа:

Сътрудничеството ни с руски партньори, както обявихме, прогресира. Договорът на пилота Сергей Сироткин е в сила. Подготовката за присъединяването му към отбора ще започне следващата седмица в края на обичайните почивни дни. Освен това първоначалните плащания към екипа вече са направени, както е според договора. Никога не е разисквано финансовото участие от страна на НИАТ (националния институт за авиационни технологии). Планът предвиждаше чисто техническо партньорство. Изумени сме от нехайството, с което някои медии разпространяват погрешни съобщения и слухове.