Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер показа своя С33 в Хинвил

Заубер показа своя С33 в Хинвил

33
0
Заубер С33

Екипът на Заубер показа своя задвижван от Ферари V6 турбо двигател автомобил за новия сезон. С33 бе показан в Хинвил, като сериозно впечатление направи изтегленото назад предно крило, както и сериозно сваления на долу нос.

Както при всички досега показани коли от последно поколение кутиите на радиаторите са по-големи, а в задната част крилото е прикрепено към шасито по много подобен на новата кола на Ферари начин. Причина за това е вероятно и използване на напълно еднакви задвижващи системи и трансмисия.

Със своята дължина от 5,30 м С33 е значително по-дълъг от новият Уилямс-Мерцедес FW36. Окачването пък в предната част е пушрод, докато отзад е използван принципа пулрод.

Оптимизмът в екипа от Хинвил при представянето на новата кола бе сериозен.

„Пътят, който избрахме за развитието на нашата нова кола ни дава възможност за максимална гъвкавост, така че да можем да реагираме бързо при желание за промени. Разбира се и надеждността бе важен фактор, върху който сме съсредоточили усилията си. Особено преди първото състезание“, заяви шеф дизайнерът Ерик Ганделин.

„Оставихме зад нас една доста напрегната година“, спомни си пък тим шефката Мониша Калтенборн. „Особено първата половина бе много тежка за нас, но във втората успяхме да подобрим значително представянето си. Научихме много през тази година и сме вложили всичко научено в новата кола.“

Прогнози обаче Калтенборн не желае да дава.

„Предвид сериозните промени в техническия регламент за момента прогнозите са безсмислени. Подобно на предишните години първите реални впечатления ще са възможни след първото състезание или поне след края на предсезонните тестове. Тогава ще можем да кажем, какво може да се очаква от предстоящия сезон. За всички е ясно, че надеждността най-вероятно ще е най-важното нещо през сезона.“