Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер получи слот за 2010 г.

Заубер получи слот за 2010 г.

47
0

Тимът на Петер Заубер получи слот за участие в световния шампионат на Формула 1 през 2010 г., съобщи официално ФИА. Световната автомобилна федерация е уведомила отбора (който ще трябва да подпише споразумението Конкорд), че молбата им е удовлетворена.

В изявлението се уточнява също така, че тимът получава мястото на оттеглилите се Тойота. Ситуацията с японския отбор се проучваше след съобщението за напускането му, защото той бе подписал договора, регулиращ отношенията между отборите в F1, ФИА и притежателя на търговските права, докато BMW не го направиха.

ФИА също така благодари на притежателя на търговските права и екипите за общата им работа през последните седмици за уточняване позициите на всички засегнати страни от последните промени. Изходът е наречен най-добрият възможен за спорта.

До края на 2009 г. остава да бъде оповестено какво се случва с Рено във Формула 1. Френският екип преживя тежък сезон и се отърва с условна присъда по скандала с уреждането на Гран при на Сингапур през 2008 г., което явно накара борда на компанията да преразгледа ситуацията. Скорошни изявления на президента Карлос Гон пред индийското издание на списание Форбс внесоха допълнителен смут и неяснота, а според последните слухове Рено са готови да продадат отбора си (или поне част от него) на Дейвид Ричардс и Продрайв.