Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер потвърди използването на задвижващи системи на Ферари и през 2015 г.

Заубер потвърди използването на задвижващи системи на Ферари и през 2015 г.

39
0
Адриан Сутил,Мониша Калтенборн

В множество информации от екипа на Заубер се прокрадваше недоволството от задвижващите системи на Ферари. Действително швейцарците построиха и доста консервативен автомобил, но по-малкото мощност в сравнение с конкурентите и по-високото тегло на агрегатите, идващи от Маранело определено са накарали хората на Петер Заубер да се огледат за алтернативи на пазара. Въпреки това обаче съвместната работа с италианците ще продължи и през 2015 г., както разкри тим шефът Мониша Калтенборн.

„Изключвам възможността да прекратим работата си с Ферари“, заяви Калтенборн на пресконференцията на тим шефовете днес. „Действително годината е тежка за нас, но ще се преборим заедно с Ферари за по-добро бъдеще. Партньорството ни с тях е от доста години и един лош сезон няма да го прекрати.“

Заубер отбелязва един от най-слабите си сезони в цялата си история. Швейцарският екип работеше с Ферари от 1997 до 2005 г. преди да бъде закупен от BMW. След оттеглянето на баварците от Формула 1 партньорството с Ферари бе подновено.

Продължението му бе потвърдено едва в края на миналата година, след като стана ясно, че екипът изпитва доста сериозни финансови затруднения и за първи път в историята си закъснява с плащанията. Заубер е известен като най-коректният платец сред отборите, закъсняващ най-малко спрямо останалите.