Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер претоварени с работа след инцидента на Ван дер Гарде

Заубер претоварени с работа след инцидента на Ван дер Гарде

68
0
Гийдо Ван дер Гарде

Отборът на Заубер се оказа претоварен с работа след инцидента на Гийдо ван дер Гарде по време на тестовете на пистата Силвърстоун.

Шефът операции на пистата Джампаоло Далара призна, че разрушенията по болида са дошли в повече на тима. Ван дер Гарде катастрофира в последния половин час от втория ден изпитания. Той изтърва задната част на автомобила си и излетя на Копс. Пилотът бе невредим, но автомобилът бе сериозно потрошен. Предпазната бариера също пострада.

Състезанието и тестовете на Силвърстоун оставиха отпечатъка си върху отбора. От една страна са положителните постижения на отбора, цялостният прогрес. От друга обаче повредите, които си отнесохме във фабриката, ни натовариха с допълнителна работа, от която нямахме нужда по време на подготовката за Гран при на Германия – обясни Далара. – Пистата Хокенхайм е сравнително къса, но има сериозно количество предизвикателства. Скоростта, с която се преодоляват завоите, варира от около 50 км/ч в шести до над 220 км/ч в първи и 12-ти. Нужни са добро сцепление, стабилност при спиране. Настилката не е абразивна, така че гуми софт и суперсофт са добър избор за състезанието. Като се има предвид, че всички завои без три са десни, то лявата част на автомобила ще е сериозно натоварена.

Ван дер Гарде ще кара отново в петък и няма търпение да се върне на пистата. Досега той не е управлявал болид от F1 на Хокенхайм и сподели, че се надява да види холандски знамена по трасето. Опитът му на пистата е от Формула 3 и GP2.

Естебан Гутиерес също харесва трасето, където се е състезавал във всяка категория, през която е преминал досега в кариерата си. Той има победа там в GP3 от 2010 г.

За Адриан Сутил това е домашен старт:

У дома винаги е специален старт. Нямам търпение за уикенда, но не съм се състезавал на Хокенхайм от 2010 г. Предстоят ми няколко вълнуващи дни, тъй като ще посрещна много гости и спонсори. Харесвам трасето, имам много спомени от там. Надявам се на добър резултат заради феновете и отбора.