Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер признават, че трябва да подобрят С29

Заубер признават, че трябва да подобрят С29

46
0

Малко по-добри времена за обиколка с няколко десети от секундата са били възможни за пилотите на Заубер в днешната квалификация до Шанхай според техническия директор на тима Джеймс Кий.

– Имаше още мъничко потенциал, но все още не сме в състояние да стигнем първите 10. В средата на стартовата решетка сме и утре може всичко да се случи – допълни той.

Камуи Кобаяши ще се нареди 15-и на грида за Гран при на Китай и бе сравнително доволен от представянето си:

– Лично аз съм доволен от обиколката си. Нямаше трафик, дадох всичко от себе си и постигнах възможно най-добър резултат. Определено има области, в които трябва да се подобрим и ще го направим. Като цяло все още нямаме достатъчно сцепление, стабилността при спиране не е перфектна и колата ми е с тенденция към дестабилизиране на предната част. За утре прогнозите са за сериозен шанс за дъжд, а това ще направи състезанието вълнуващо. По принцип харесвам карането на мокро, макар че в такива условия видимостта винаги е проблем.

17-о време даде пък Педро де ла Роса, който призна, че е допуснал грешка в 14-и завой в решителната си бърза обиколка.

– Блокирах задните колела и това ми коства почти половин секунда. Две позиция по напред [от постигнатата] бе реалистична цел, но няма за какво да се оплаквам. Не използвахме системата с новото задно крило, тъй като искаме да продължим тестовете й – каза още испанецът.