Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер пробват ново задно крило

Заубер пробват ново задно крило

55
0

Проби на различни конфигурации на новото си задно крило проведе по време и на двете свободни тренировки на пистата Сепанг отборът на Заубер. Събраните данни ще се анализират във фабриката в Хинвил преди да бъде взето решение за посоката на развитие по отношение на този компонент. За голямо удовлетворение на екипа уикендът започна спокойно и без технически проблеми за разлика от сесиите преди седмица в Австралия. Освен по новите елементи пилотите Камуи Кобаяши и Педро де ла Роса работиха за неделния старт, като приключиха деня с 11-о и 13-о време.

– Колата изглежда е с по-добро поведение спрямо това в Мелбърн, но трябва да продължим да търсим по-добра скорост – призна Кобаяши. – За мен е добре, че познавам трасето, така ми е по-лесно. Карането в жегата не е проблем, но когато си в колата и седиш в бокса, се чувстваш все едно те пекат. Следобед асфалтът се нагорещи сериозно – температурата стигна 50 градуса, а това определено е изпитание за гумите. Но опитът е от полза, защото квалификацията и състезанието също са следобед – допълни японецът.

Испанският му колега остана доволен от работата си през първия ден. И той бе по-удовлетворен от баланса на С29 в Малайзия, отколкото на Албърт парк, отбелязвайки.

– Високоскоростните завои са истинско забавление, но трябва да намерим малко повече темпо – заяви и Де ла Роса.