Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер продължава да набира технически персонал

Заубер продължава да набира технически персонал

800
0
Заубер
снимка, Заубер

Заубер продължава да набира технически персонал. Това каза Алесандро Алуни Брави. Италианецът бе категоричен, че отборът ще се разрасне още повече преди обединението с Ауди през 2026 г.

Заубер изпадна в сериозна криза преди близо десетилетие. Това накара тимът да съкрати голяма част от своя персонал. Разбира се, това се отрази на представянето на швейцарците, които преживяха доста трудни кампании през 2016 и 2017 г.

През 2017 г. Заубер бе закупен от Фин Раузинг. 68-годишният бизнесмен инвестира голяма сума в тима и подобри финансовото му състояние. Благодарение на новите инвестиции Заубер се разраства през следващите години. Базираният в Хинвил отбор имаше доста ползотворно партньорство с Алфа Ромео. Разбира се, повечето инвестиции позволиха на екипа да увеличи поне два пъти техническия си персонал

Процесът на разширяване получи допълнителен тласък, след като бе потвърдено обединението с Ауди през 2026 г. Оттогава Заубер привлече немалко специалисти от други отбори. Разбира се, немалка част от тях няма как да започнат работа веднага, тъй като се намирам в т. нар. „gardening leave“. Сред тези специалисти е й Джеймс Кий. Британецът започна работа в Хинвил наскоро, след като преди това беше в Торо Росо и Макларън.

Наскоро Брави коментира разрастването на Заубер. Италианецът подчерта, че намирането на подходящите хора е приоритет пред изграждането на съоръженията, които те използват.

„Предприехме важен план за набиране на персонал. Разбира се, резултатът от плана ще бъде по-видим през следващите няколко години. При всяко ново назначение обикновено има период на „градинарски отпуск“, след който може присъедините към даден конкурентен тим“, обясни Брави.

„Затова започнахме с набирането на персонал. Разбира се, през следващите няколко години ще увеличим структурата си, както по отношение на броя на служителите, така и по отношение на технологиите. Всички инвестиции, които трябва да се направят и въведат, изискват малко повече време.“

„Винаги съм казвал, че от финансова гледна точка няма проблем. Започнахме пътуването си през 2017 г., когато се присъединих към екипа заедно с Фред Васьор. Бяхме около 220 души. През тази година достигнахме над 500 души и ще направим крачка по отношение на числеността на персонала и през следващата година.

„Tова е процес, който отнема време. Всяка година има план за разширяване на отделите, съоръженията и, разбира се, на персонала ни“, каза още управляващият директор на Заубер.

По отношение на ролята на Ауди в този процес Брави каза следното: „Ще кажа, че има нормална динамика между двамата акционери, при която се обсъжда целият инвестиционен план за бъдещето поне до 2030 г.“

„Ние просто работим в съответствие с установеното управление. Разбира се, управлението ще се променя в зависимост от различните стъпки по отношение на придобиването, които Ауди ще предприеме. Това е нормално нещо за всяка компания, в която има двама акционери“, завърши управляващият директор на Заубер.

Подобно на другите отбори от средата на колоната, Заубер ще се възползва от увеличената сума за капиталови разходи. Това ще позволи на отбора да харчи повече от водещите отбори за подобряване на съоръженията си. Това е стратегия, договорена от F1 и ФИА в опит да се намалят разликите и да има по-голяма борба в челото“, завърши Алесандро Алуни Брави.

Заубер ще представи болида си за 2024 г. на 5 февруари. За първи път в историята си тимът ще покаже своя кола във Великобритания.