Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер пуска нов къс нов в Сингапур

Заубер пуска нов къс нов в Сингапур

53
0

Екипът на Заубер ще използва нов по-къс нос за Гран при на Сингапур като част от пакета ъпгрейди за надпреварата по уличното трасе. Заради липсата на достатъчно ресурси швейцарският тим няма възможност често да пуска нови елементи по колата. Затова реши да изчака  до Сингапур, където да внедри няколко неща наведнъж.

Нови са предното и задното крило, а кутиите за радиаторите и корпусът са по-малки и компактни. Късият нос беше използван първо от Уилямс, а след това идеята последваха още тимове, сред които Ред Бул и Макларън, като предимствата му не са твърдо доказани, след като на Монца Макларън се върнаха към стария дълъг вариант.

И докато доста от екипите имаха проблеми при преминаването на краштестовете на въпросния елемент, то спортният директор на Заубер Мониша Калтенборн заяви, че при тях всичко е минало от първия път. Индийката каза, че новият пакет е като подготовка за новата концепция на колата за 2016 г., като се надява той да даде значително подобрение в темпото на болида.

„Значителна част от нововъведенията са, за да намерим повече скорост, заяви Мониша. – Ще видим дали това трасе е идеалното за нас. Важно е да видим дали посоката, в която вървим, е правилната. Не мисля, че до края на сезона ще имаме нещо съществено като ъпгрейд. Има някои части, които идват, ни нищо толкова сериозно, колкото това тук в Сингапур.“