Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер с малки модификации за Гран при на Белгия

Заубер с малки модификации за Гран при на Белгия

36
0
Камуи Кобаяши

Заубер С31 ще е с малки модификации за предстоящата Гран при на Белгия, 12-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. В Хинвил мислят, че могат да направят силен уикенд на Спа-Франкоршамп – писта, която е сериозно предизвикателство както за пилотите, така и за инженерите им.

Аеропритискането е по-ниско, отколкото на други писти, което се дължи на дългите участъци, преминавани на пълна газ, както и на конфигурацията на завоите – повечето от тях са високоскоростни – обяснява шефът на инженерния екип на писта Джампаоло Далара. – Настройките не са лесна работа, гумите са много натоварени и затова този път ще имаме на разположение най-твърдите смеси – медиум и хард. Изборът е логичен, тъй като настилката е доста абразивна, а скоростта – висока. Времето е променливо, условията се сменят често и неочаквано, което означава, че трябва да адаптираме стратегиите си.

За Камуи Кобаяши Спа е една от любимите писти, тъй като харесва високата скорост и как трасето се вписва идеално в пейзажа.

Атмосферата е много специална. Времето може да повлияе на квалификацията и състезанието, а обиколката е толкова дълга, че в една част пистата може да е суха, а в друга – напълно мокра. Уверен съм, че можем да сме конкурентоспособни във всякакви условия – допълни японецът.

Съекипникът му Серхио Перес добави, че истински трасета като Спа вече трудно се намират в наши дни.

Чудесно е, че втората част от сезона започва именно там. Вярвам, че пистата ще пасне на автомобила ни. Миналата година бях девети в квалификацията там, но не завърших надпреварата. Желанието ми е поне да взема точки във втория си старт на Спа – каза още той.