Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще карат с Мишлен!

Заубер ще карат с Мишлен!

44
0

Заубер ще карат с гуми Мишлен догодина, съобщиха днес от екипа. Договорът влиза незабавно в сила, като първият тест на тима с френските продукти е планиран за 24-26 ноември на Каталуния. Сключването на контракта е доста шокиращо и означава, че Бриджстоун ще снабдява вече само три отбора във Формула 1 – Ферари, Джордан и Минарди.
Петер Заубер изрази задоволството си от сключването на договора, като същевременно благодари на Бриджстоун за сътрудничеството през изминалите години.
Според непотвърдена информация в Заубер са взели решението възоснова на недоволството си от липсата на добро представяне на японските гуми в рамките на една бърза обиколка. Пилотите на тима през изминалия сезон Джанкарло Фисикела и Фелипе Маса се оплакваха от това през почти цялата година. Гумите обаче бяха стабилни в дългите излизания и серии.
Мишлен от своя страна заявиха готовност да работят пълноценно със Заубер. За момента не е ясно дали някои от екипите, работещи понастоящем с французите няма да се прехвърли при съперниците им. Според слуховете Тойота може да сключат контракт с Бриджстоун.