Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще се борят за 6-то място при конструкторите на Интерлагос

Заубер ще се борят за 6-то място при конструкторите на Интерлагос

32
0
Камуи Кобаяши

Екипът на Заубер ще се бори за 6-то място при конструкторите на пистата Интерлагос в последния кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. Авансът на екипа от Хинвил е само една точка пред Торо Росо и финалната надпревара може да се окаже решаваща за класирането, от което зависи и част от приходите на тимовете. Бразилското трасе е известно с интересни състезания и обрати в действието. Камуи Кобаяши бе в топ 10 и в двата си старта там досега, но Серхио Перес тепърва ще се запознае с конфигурацията.

Смятаме, че характерът на трасето ще ни помогне да извлечем по-добро представяне от гумите в първи тур – заяви техническият директор на тима Джеймс Кий. – В Абу Даби точно това ни куцаше в квалификацията. В Бразилия освен това времето често се оказва фактор в надпреварите. Продължаваме и тестовете на определени компоненти, започнати в Абу Даби.

Кобаяши призна, че Интерлагос е сред любимите му трасета – точно там бе дебютът му във Формула 1 през 2009 г.

Тогава финиширах девети след няколко добри битки на пистата. Сега приключваме сезона там – беше вълнуваща година и ще дам най-доброто от себе си, за да приключим с добър резултат като отбор – допълни японецът.

Напоследък Камуи разкрива и доста от хранителните си предпочитания: този път вметна, че обожава местните заведения за специалитети от различни видове месо (наречени шураскария – производна на португалската дума за барбекю).

Перес пък ще пътува за първи път за Бразилия, но преди това ще е няколко дни в Мексико.

Признавам, че нямам търпение да си отида у дома, където бях за последно през лятната ваканция – сподели Серхио. – Иначе съм слушал много за Сао Пауло и Интерлагос. Предупредиха ме както, че местните фенове са изключителни, така и че градът е опасно място. Дебютният ми сезон отива към своя край, но се чувствам все едно са минали три години. Като цяло научих много – допълни той.